- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЛНР: Британски специјалци стижу у Донбас

© Flickr / Defence ImagesБритански војници
Британски војници - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Више од 100 припадника снага за специјалне операције Велике Британије ускоро ће стићи у Донбас, саопштио је званични представник управе Народне милиције Луганске народне републике Иван Филипененко.
„Добили смо информације да је у Украјину стигло више од 100 припадника снага за специјалне операције Велике Британије. Без обзира на то што Велика Британија званично саопштава да су ти војници инструктори и да ће, наводно, обучавати украјинску војску, наша обавештајна агинтура је добила поуздане информације да су британски специјалци стигли у саставу регуларних јединица и могу да изводе извиђачко-диверзантске операције. Ускоро се очекује њихов долазак у зону такозване операције здружених снага (украјинске војске у Донбасу)“, рекао је Филипененко.
Поред тога, нагласио је Филипененко, обавештајна агентура ЛНР је добила информације о резултатима провере стања борбене готовости украјинске војске уочи офанзиве.
"Током инспекције главни комендант Оружаних снага Украјине Валериј Залужни указао је на крајње нису попуњеност војних јединица медицинским персиналом и неспремност медицинских установа да приме велики број рањеника... Он је поставио задатак да се попуне јединице медицинским персоналом у најкраћем року", саопштио је представник ЛНР.
Обавештајна агентура народне милиције ЛНР је сазнала и да украјинске специјалне службе припремају инсценирани терористички напад на један од индустријских и социјалних објеката које имају опасну производњу.
Војници Пољске и САД током војне вежбе НАТО-а  у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
РУСИЈА
У Донбас стигли пољски плаћеници
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала