https://sputnikportal.rs/20220209/ruski-naucnik-kroz-30-godina-covecanstvo-ce-se-suociti-sa-globalnim-problemom-1134160825.html
Руски научник: Кроз 30 година човечанство ће се суочити са глобалним проблемом
Руски научник: Кроз 30 година човечанство ће се суочити са глобалним проблемом
Sputnik Србија
До 2050. године број људи на Земљи ће достићи девет милијарди, а да би се нахранила светска популација биће потребно дупло више протеина, рекао је професор са... 09.02.2022, Sputnik Србија
2022-02-09T12:50+0100
2022-02-09T12:50+0100
2023-03-09T11:08+0100
друштво
друштво
магазин
храна
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/19/1130146783_0:704:2048:1856_1920x0_80_0_0_6e4bc33e7f23dd6d802a90ddd00a50e5.jpg
Дефицит протеина је проблем будућности на коме раде научници. Они покушавају да добију протеинску храну на бази инсеката или повећањем продуктивности биљака.Како је појаснио, у Европи људи традиционалну једу пшеницу и сочиво. Међутим, у другим регионима, на пример Јужној Азији или Африци, људи углавном једу пиринач и леблебије које су главни извор протеина у тим регионима.
https://sputnikportal.rs/20220209/koje-namirnice-mogu-da-pomognu-da-se-smanji-hormon-stresa-1134132089.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/19/1130146783_0:512:2048:2048_1920x0_80_0_0_29b3fd0c33e4e870c48fbc39a1ff9b11.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, магазин, храна
Руски научник: Кроз 30 година човечанство ће се суочити са глобалним проблемом
12:50 09.02.2022 (Освежено: 11:08 09.03.2023) До 2050. године број људи на Земљи ће достићи девет милијарди, а да би се нахранила светска популација биће потребно дупло више протеина, рекао је професор са Института „Сколтех“ Лоран Генцбитељ.
Дефицит протеина је проблем будућности на коме раде научници. Они покушавају да добију протеинску храну на бази инсеката или повећањем продуктивности биљака.
„До 2050. године човечанство ће морати да удвостручи производњу протеина. Према прогнозама, број људи до 2050. достићи ће девет милијарди, што значи да ће бити потребно више протеина за храну“, рекао је Генцбитељ.
Како је појаснио, у Европи људи традиционалну једу пшеницу и сочиво. Међутим, у другим регионима, на пример Јужној Азији или Африци, људи углавном једу пиринач и леблебије које су главни извор протеина у тим регионима.