- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта значи када сањате о послу

CC0 / Pixabay / Пословни састанак — илустрација
Пословни састанак — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Пратите нас
После напорног дана сви прижељкују миран сан у нади да ће се коначно одморити. Међутим, ствари се не одвијају увек онако како желимо, па се често догоди да ноћ донесе чудне снове.
Уместо да утонете у дубок сан и пробудите се са новим погледом на живот, са блиставом кожом и изгледате отприлике 10 година млађе, имали сте најчуднији сан у свом животу — и једноставно сте збуњени. Можда сте се пробудили преиспитујући стварност какву познајете, дезоријентисани на неколико секунди, питајући се да ли је оно што сте управо сањали стварност.
Иако многи мрзе тај осећај, то само значи да је сан био изузетно живописан и да вероватно имате креативни ум.
Док људи имају тенденцију да имају веома различита мишљења о анализи снова у вези са људским мозгом и психологијом, прилично је јасно да сањамо о стварима о којима знамо, посебно онима о којима размишљамо или које смо недавно видели, пише портал „Лист“.

Сањате да сте на радном месту

Најчешћи сан оријентисан на каријеру је о томе да сте на свом радном месту — било да сте сањали да куцате на лаптопу за радним столом, ћаскате са колегама поред апарата за воду или присуствујете састанку.
У стварности, многи од нас проводе више времена на послу и са колегама него са најближим пријатељима, а понекад чак и са породицом. Наравно, сви желимо да имамо много узбудљивије снове — одлазак на подморничку експедицију у дубоком мору био би добродошао бег — али ако сањамо да би наш мозак обрађивао свакодневне информације, има смисла да наши умови гравитирају нашим пословима.
CC0 / Pixabay / Ако сањате да сте на радном месту значи да вамо је посао важан.
Миран сан — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Ако сањате да сте на радном месту значи да вамо је посао важан.
Стручњак за снове и ауторка Кели Саливан Волден објаснила је да овакав ноћни сан значи да вам је посао важан. Ова врста сна је уобичајена за предузетнике и може помоћи да постанете бољи у свом послу, али такође може оставити осећај да вам је само потребан одмор.
Ипак, овај сан вас наводи да прођете кроз ситуације и добијете предност у томе како да будете бољи када сте у канцеларији у стварном животу, објаснила је она.
Ако је сан био позитиван и осећали сте се срећније него икад, то може значити да ваша подсвест покушава да вам каже да би прелазак на други посао могао бити оно што вам је тренутно потребно. На супротном крају спектра, негативан сан на другом радном месту може значити да се осећате веома везано за свој тренутни посао и да се бојите да ћете га изгубити.

Сањате да сте шеф

Класичан сан о томе да будете ауторитет — овакав сан је уобичајен. Ако је ваш ауторитарни сан био о томе да будете шеф компаније, онда то има дубоко значење везано за то како видите свој тренутни живот.
Иако можда мислите да сањање о томе да сте шеф значи да имате високо самопоштовање када су у питању ваше способности на послу, то такође може значити да нисте задовољни својим тренутним животом или положајем.
CC0 / Pixabay / Снови да сте шеф имају дубоко значење везано за то како видите свој тренутни живот.
Пословна жена — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Снови да сте шеф имају дубоко значење везано за то како видите свој тренутни живот.
У ствари, можда ћете се осећати као да сте прерасли своју улогу у свом послу и можда мислите да заслужујете унапређење након година напорног рада. Овакав сан се такође може односити на проблеме са новцем и осећање да желите корак више у животу.
Ако сањате да сте шеф, значи да се не осећате као шеф или ауторитет у свом тренутном животу — можда се осећате као да желите да више одговорности буде стављено на ваша плећа или желите да се ваш глас више чује у доношењу одлука у компанији.

Сањате да сте добили отказ

Ако сте сањали да сте добили отказ, као и већина других ноћних мора, значај се придаје страху из стварног живота који имате у подсвести.
© Depositphotos.com / Tom WangСнови да сте добили отказ могу указивати на страх од напуштања.
Отказ - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Снови да сте добили отказ могу указивати на страх од напуштања.
Баш као што сањање да сте сами, може указивати на страх од напуштања, сањање да сте добили отказ може значити да се плашите да нисте довољно добри, да вас не виде као довољно способне, или сте једноставно забринути да не разочарате друге.
Овај сан такође може бити везан за нешто стварно што се тренутно дешава на вашем радном месту, пренео је РТС. Слично томе, ова ноћна мора може само значити да се плашите да немате довољно новца или да тренутно имате неку врсту финансијског стреса.
Дубок сан — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
ДРУШТВО
Због чега је важно да се иде на спавање у 22 сата
Фантазија — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Зашто нам се неки снови стално враћају
Буђење - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
ДРУШТВО
Предности раног устајања – може ли заиста да промени живот
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала