- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров упоредио украјинског министра са Гебелсом

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Након што је министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба одбио директан дијалог са самопроглашеном Доњецком Народном Републиком и Луганском Народном Републиком, његов руски колега Сергеј Лавров је изјавио да је украјински дипломата превазишао нацистичког пропагандисту Јозефа Гебелса.
Он је подсетио министарку иностраних послова Велике Британије Лизи Трас да су председник Украјине Владимир Зеленски и његови министри саопштили да неће разговарати са представницима Република, с обзиром да у Минским споразумима о томе није ништа речено.

„Видите, то је Гебелсова школа, чак превазилази уметност главног пропагандисте Трећег рајха, јер отворено говори лажи, одбацује оно што је Савет безбедности УН одобрио и што је написано црно на бело. Притом, он не брине да ће га Лондон, Париз, Берлин или Вашингтон укорити, то је, наравно, прилично повољан положај за демагоге који сада бране истину у коју верују, покушавајући да ревидирају Минске споразуме“, рекао је Лавров.

Раније је министар спољних послова Русије Зеленског назвао инструментом Запада који га користе како би Русију избацили из равнотеже. Шта он мисли никога не интересује.
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
РУСИЈА
Украјина одбија да реализује Минске споразуме „под условима Русије“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала