- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина одбија да реализује Минске споразуме „под условима Русије“

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertМинистар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио је да Кијев не одбија да реализује Минске споразуме за решавање сукоба у Донбасу, али да их неће испуњавати под условима Русије.

„Фраза да се Мински споразуми морају спроводити је као 'Оченаш' – сви је понављају. Јавља се питање хоће ли се Мински споразуми спроводити под руским условима, у руској интерпретацији или ће се спроводити онакви какви јесу, неизмењени од стране Русије? Стога и говоримо да нећемо реализовати Минске споразуме под руским условима, али то не значи да их нећемо спроводити у начелу“, рекао је Кулеба.

Како је додао, током посете председника Француске Емануела Макрона Кијеву која је одржана након састанка са руским лидером Владимиром Путином у Москви, француски лидер није наговарао украјинско руководство да испуњава Минске споразуме под условима Москве.
Раније је Макрон након састанка у Кијеву рекао да је председник Украјине Владимир Зеленски потврдио намеру да поштује Минске споразуме. Француски лидер је додао да је Украјина такође изразила посвећеност поштовању прекида ватре у Донбасу.
Припадник Народне милиције ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
РУСИЈА
Нови састанак Контакт-групе, Кијев по старом — одбија директан дијалог с представницима Донбаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала