- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Најновији руски авион за даљинско осматрање извео први лет са укљученим радаром

© Фото : Press service of RuselectronicsНајновији руски авион за радарску патролу А-100 „Премијер“
Најновији руски авион за радарску патролу А-100 „Премијер“  - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Најновији руски авион за радарску патролу А-100 „Премијер“ извео је први лет у оквиру тестирања са укљученом радарском станицом, саопштио је Спутњику обавештен извор.
„Перспективни авион за радарску патролу, навођење и управљање А-100 'Премијер' 9. фебруара је извео први лет са аеродрома у Таганрогу са укљученом радарском опремом у оквиру наставка тестирања“, наводи саговорник.
Подсетимо, о летовима А-100 последњи пут се говорило 2019. године. Тада је прототип „Премијера“ први пут подигнут у ваздух у оквиру прелиминарних тестирања.
Главни произвођач војно-индустријског комплекса Русије – концерн „Вега“ прави А-100 као замену за авион за даљинско радарско осматрање, навођење и управљање А-50 који се сада налази у саставу наоружања.
Ваздухопловни комплекс А-100 настао је у светлу појављивања нових класа мета и ловачке авијације нове генерације. Његове способности значајно превазилазе како руске, тако и стране аналоге, укључујући амерички авион за даљинско радарско осматрање, навођење и управљање Е-3.
Руски летећи радар А-100 Премијер - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2020
„Очи“ на небу: Зашто је Русији потребан авион А-100 „Премијер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала