- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон ангажовао милијардера

© AP Photo / Bill TiernanМајкл Блумберг
Мајкл Блумберг - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Мајкл Блумберг, власник истоимене медијске куће, постављен је на чело Одбора за иновације у области одбране Пентагона, саопштио је портпарол америчког министарства одбране Џон Кирби.
Кирби је рекао да ће милијардер Блумберг на том месту „искористити своје искуство и стратешке увиде у иновације, бизнис и јавне услуге“.
Пентагон је саопштио да у овај саветодавни одбор жели да укључи Блумбергово „богато искуство, као иноватора у бизнису, управљању и филантропији.
Мајкл Блумберг (79), власник медијског конгломерата чији је фокус на бизнису, рекао је како је почаствован да сарађује са министарством одбране САД.
„Желим да помогнем новим идејама и новим перспективама, који могу помоћи у заштити Американаца и америчких вредности, интереса и савезника широм света“, рекао је Блумберг.
Овај мултимилијардер наследиће позицију председавајућег саветодавног тела Пентагона од Марка Сиранђела, бившег директора компаније за сателите и ракете „Спејсдев“. Сиранђело је на ту позицију постављен у време председничког мандата Доналда Трампа.
Одбор за иновације у области одбране формиран је 2016. године како би саветовао Пентагон у примени искустава развоја нових технологија за војне потребе.
Први председавајући Одбора био је бивши генерални директор Гугла Ерик Шмит, а наследио га је Сиранђело у 2020. години.
Последњих дана Трампове администрације, Одбор је расформиран, заједно са још неколико саветодавних тела.
Међутим, амерички министар одбране Лојд Остин сада га је поново активирао.
Поред тога што је власник медијског конгломерата захваљујући коме је постао милијардер, Блумберг је био и градоначелник Њујорка од 2002. до 2013. године. Намеравао је да буде и кандидат Демократске партије за председника САД на изборима 2020, али је током партијских номинација изгубио од Џоа Бајдена, пише РТ.
Таблоидном матрицом уништава се култура. - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
СВЕТ
„Блумберг“ објавио да је Русија извршила инвазију на Украјину; Кремљ реаговао
Лажне вести - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
СВЕТ
Руска инвазија само у ексклузивним вестима: Зашто кажеш „Блумберг“, а мислиш на — лаж
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала