- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски изум: Паметни скенер који олакшава рад рачуновођама /фото/

CC0 / Pixabay / Запослени
 Запослени  - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Руска компанија „Промобот“ направила је скенер са вештачком интелигенцијом који може аутоматски да попуни документа и састави финансијски извештај за свега неколико секунди.
„Уређај 'Промобот скенер' моментално скенира документа, аутоматски попуњава неопходна поља и прослеђује их различитим информационим системима као што су '1С' или 'Федерална служба за државну регистрацију, катастар и картографију'. Тиме се време за састављање финансијских извештаја смањује 11 пута“, објаснио је он.
Како је навела компанија, довољно је да запослени приложи документ на скенер. Систем ће за шест секунди препознати податке и попунити тражени формулар, а затим ће направити извештај.
„Раније су рачуновође морале дуго да чекају да се процес скенирања заврши и да затим ручно попуњавају документа, што је доводило до грешака приликом попуњавања, а потом и до одбијања специјализованих ресора да прихвате документа због погрешно поднетих извештаја“, прецизирали су аутори уређаја.
Сада се цео процес идентификовања, скенирања и попуњавања података одвија за неколико секунди, истакла је компанија.
„Промобот“ је основан 2015. године у Перму. Производи аутономне сервисне роботе који су у употреби у 43 земље као администратори, промотери, консултанти, водичи, консијержи, замењујући људе или служећи као помоћ.
Запослени нарочито реагују због поскупљења кафе - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
РУСИЈА
Руски роботизовани кафићи стижу у УАЕ: Кафом или сладоледом услужиће вас човеколики робот
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала