- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Савезничка одлучност 2022“: Моћ „Искандера“ у 30 секунди /видео/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаРакетни систем "Искандер М"
Ракетни систем Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Данас су почеле руско-белоруске војне вежбе „Савезничка одлучност 2022“ у Белорусији. У наредних десет дана на маневрима ће бити презентоване могућности савремене технике. Белоруско Министарство одбране показало је моћ „Искандера“.
Војни ресор представио је различите борбене положаје у које се поставља оперативно-тактички ракетни систем „Искандер М“.
Руска војска стигла је на војне вежбе са својом најсавременијом техником. Интересантно је да је ово први пут да ће најновије руско оружје учествовати у војним маневрима на територији Белорусије. Раније је само на паради у Минску 2014. и 2019. године било могуће видети такво оружје.
Ракетни системи „Искандер“ имају домет до 500 километара и изузетну прецизност, као и велику мобилност. Ракете могу да понесу и конвенционалне и нуклеарне бојеве главе. Експерти посебно наглашавају немогућност пресретања ракета тог комплекса системима противракетне одбране.
Подсетимо, у току је провера снага Савезне државе. Она се одвија у две етапе. У првој етапи (до 9. фебруара) прераспоређене су и створене групе трупа на територији Белорусије. У другој етапи (од 10. до 20. фебруара) одржаће се заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“, у оквиру којих ће бити одрађено сузбијање и одбијање спољне агресије, као и супротстављање тероризму и заштити интереса Савезне државе.
Руско-белоруске војне вежбе Савезничка одлучност 2022 - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
РУСИЈА
Су-35, С-400, панцири: Почеле велике руско-белоруске војне вежбе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала