- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Харфути уместо хобита: Откривени нови детаљи о серији „Господар прстенова: Прстенови моћи“

CC0 / / Сцена из филма „Господар прстенова“
Сцена из филма „Господар прстенова“ - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Серија „Прстенови моћи“ неће приказивати секс и насиље на нивоу „Игре престола“ већ ће бити прича о „братству“ и „пријатељству“ наводе креатори.
Смештена у време Другог доба Средње земље, серија ће истраживати приче које се крију „дубоко у патуљастим рудницима Магловитих планина, у вилењачком краљевству Линдона и у људском острву Нуменор, које је случно Атлантиди“.
Откривено је да ће се појавити оригинални ликови из трилогије „Господар прстенова“ као што су Галадриела и Елронд. Морфид Кларк ће преузети улогу младе Галадријеле, која је описана као ратница „љута и дрска колико је и паметна“, док ће Елронда тумачити Роберт Арамајо, најпознатији по улози младог Неда Старка из „Игре престола“.

Серија ће такође садржати потпуно нове ликове и заплете. Једна од нових прича тиче се „забрањене” романтичне везе између људске сеоске исцелитељке коју игра Назанин Бониади и вилењака Арондија.
Уместо хобита, у серији ће бити представљени њихови преци – харфути – са сер Ленијем Хенријем који портретише старешину харфута.
Гледаоци ће такође моћи да виде патуљасти град Казад-дум унутар Магловитих планина где ће новостворени лик – патуљаста принцеза Диса, коју игра Софија Номвете, „дати ширу слику о томе ко све живи у Средњој земњи” наводи Ванити фер.
Серија ће такође испричати причу о вилењачком ковачу Керебримбору, који бруси своје вештине са металима и магијом и кује прстенове моћи у тандему са лордом Сауроном.
Сцена из филма „Господар прстенова“ - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
КУЛТУРА
„Господар прстенова: Прстенови моћи“ – премијера најскупље серије на рођендан Билба Багинса

Креатори серије Патрик Мекеј и Џеј Ди Пејн кажу наратив описује „ковање прстанова“ и представља „магију, ратовање и митологију“ које моћ ових прстенова прати. Они су такође додали да прича неће имати контроверзне сцене „Игре престола“, јер је циљ био да се направи шоу за све, и за децу, и за одрасле.
„Серија је у тону Толкинових књига. Биће сцена које су страшне, интензивне, чак политичке, али ово је, пре свега, дирљива, оптимистична прича. Она се тиче пријатељства, братства и аутсајдера који превазилазе велики мрак.”
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала