- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон апелује на смиривање док су камиони све ближе Паризу

© AP Photo / Laurent CiprianiПротест камионџија у Француској
Протест камионџија у Француској - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Француски председник Емануел Макрон апеловао је на смиривање ситуације, док се камиони у „конвоју слободе" приближавају Паризу у знак протеста против пандемијских мера.
Макрон је рекао да у Француској постоји „замор" повезан са избијањем вируса корона, али је и позвао на максималну смиреност.
Демонстранти, инспирисани блокадом канадских камионџија, спремају се за данашње окупљање у француском главном граду, а полиција упозорава да ће сва возила бити заустављена.
Конвоји из градова широм Француске кренули су ка Паризу, инспирисани канадским протестом против обавезних вакцина за камионџије без које не могу да пређу гранични прелаз, а француски демонстранти се противе потврдама о вакцинацији, неопходном за улазак улазак у ресторане, барове и јавне просторе.
Хиљаде полицајаца, оклопних транспортера и камиона са воденим топовима мобилисано је у намери да зауставе конвоје камиона. Контролни пунктови постављени су на наплатним рампама прилазних путева ка Паризу, док су баријере за контролу масе постављене широм центра главног града Француске, пренео је Танјуг.
Конвој возила упутио се на протест у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
СВЕТ
„Конвој слободе“ и поред забране кренуо ка Бриселу, оклопна возила на прилазу Паризу /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала