- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Полиција зауставила 500 возила из „конвоја слободе“, више хиљада људи на прилазима Паризу

© AP Photo / Jean-Francois Badias"Конвој слободе" надомак Париза
Конвој слободе надомак Париза - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Париска полиција зауставила је данас око 500 возила из такозваног конвоја слободе против ковид мера која су, упркос забрани, покушала да уђу у главни град Француске.
Возила су заустављена на три места уласка у француску престоницу и написано је више од 150 казни, навела је полиција на Твитеру.
Више хиљада противника ковид пропусница окупило се у ноћи са петка на суботу на главним прилазима француској престоници.
У француској престоници у наредна три дана биће распоређено скоро 7.200 полицајаца и жандарма, који ће покушати да спрече блокирање града.
Први пут од нереда током демонстрација Жутих прслука 2018. године, жандармерија је на улице извела и оклопна возила.
Премијер Жан Кастекс упозорио је да ће одговор власти бити чврст према онима који покушају да блокирају саобраћај или престоницу.
Полиција процењује да би на данашњим протестима на прилазима Паризу могло бити 3.300 возила. Конвоји из градова широм Француске кренули су ка Паризу, инспирисани канадским протестом против обавезних вакцина за камионџије без које не могу да пређу гранични прелаз, а француски демонстранти се противе потврдама о вакцинацији, неопходном за улазак у ресторане, барове и јавне просторе, пренео је Танјуг.
Протест камионџија у Француској - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СВЕТ
Макрон апелује на смиривање док су камиони све ближе Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала