- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Конвој слободе“ у Паризу: Полиција извела оклопна возила, употребљен сузавац /видео/

© AP Photo / Adrienne SurprenantДемонстрације у Паризу
Демонстрације у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Француска полиција употребила је сузавац у близини Тријумфалне капије у Паризу, како би растерала на хиљаде демонстраната који су данас протестовали против ограничења уведених ради спречавања ширења вируса корона .
Полиција је претходно употребила сузавац и на Јелисејским пољима, убрзо након што је "конвој слободе" који се бори против ковид мера стигао у француску престоницу, пренео је Ројтерс.
Аутомобили који су превозили демонстранте успели су да прођу кроз полицијске контролне пунктове у центру Париза и закрчили су саобраћај око Тријумфалне капије.
Полиција је саопштила да је зауставила 500 возила која су покушавала да уђу у Париз и да је током јутра уручено скоро 300 казни.
Полиција је навела и да је ухапсила 54 демонстранта у Паризу, а неки од њих су поседовали праћке, чекиће, ножеве и гас маске. Кажњено је 337 људи, објавио је министар унутрашњих послова Жералд Дарманен.
У Паризу је распоређено скоро 7.200 полицајаца и жандарма.
Први пут од нереда током демонстрација "жутих прслука" 2018. године, жандармерија је на улице извела и оклопна возила.
Премијер Жан Кастекс упозорио је да ће одговор власти бити чврст према онима који покушају да блокирају саобраћај или престоницу.
Француски демонстранти, инспирисани протестом канадских камионџија, противе се потврдама о вакцинацији, неопходном за улазак у ресторане, барове и јавне просторе.
Француски медији наводе да противнике ковид мера окупљене у "конвојима слободе", чине противници председника Емануела Макрона и "жути прслуци".
Инспирисани демонстрацијама "конвоја слободе" у Канади, возачи су махали француским заставама и трубили пркосећи наређењу полиције да не улазе у град.
Протест камионџија у Француској - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СВЕТ
Макрон апелује на смиривање док су камиони све ближе Паризу
Протест камионџија у Канади - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СВЕТ
Канадски суд наложио камионџијама да прекину блокаду, запрећено и новчаним и затворским казнама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала