Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Србија безбедна захваљујући раду безбедносних служби

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Александар Вулин , министар унутрашњих послова Републике Србије, изјавио је данас да је Србија безбедна и сигурна захваљујући подршци председника Александра Вучића безбедносном сектору који је ојачао, опремио и допринео побољшању животног стандарда његових припадника, али најбитније дао политичку подршку њиховом раду.
Министар је у јутарњем програму телевизије Хепи навео да је чињеница да је Србија, иако најмногољуднија земља у региону, најбезбеднија земља, што је резултат упорног и свакодневног рада свих служби безбедности, припадника Министарства унутрашњих послова, Безбедносно информативне агенције и Војске Србије.
„Београд никада није био сигурнији у последњих 40 година. Начелник Полицијске управе за град Београд је Веселин Милић. Никада нисмо имали боље резултате у Управи граничне полиције, никада веће заплене дрога - прошле године преко девет тона, а само у прва два месеца ове године скоро тону. Никада нисмо имали боље резултате у борби против корупције и привредног криминала, а то је опет свакако заслуга и начелника Управе криминалистичке полиције Богдана Пушића и Еремића који води корупцију. Имамо изузетан рад СБПОК-а који води Нинослав Цмолић. Имамо изузетене резултате и то се осети и види“, истакао је министар полиције.
Он је указао да у Србији организовани криминал нема политичку подршку.
„Да ли постоји - постоји, да ли се боримо са њим - боримо, да ли су спремни да се бране - и те како, до тога да су спремни да убију председника Алекксандра Вучића. Али да ли имају политичку подршку било кога да се заклоне - немају. Нисмо ми као неке друге земље“, рекао је Вулин.
Вулин је казао да је током ове године запослено 400 нових позорника и да је тиме обновљена пракса која је била заборављена и најавио да тај пројекат неће бити заустваљен све док сваки кварт у Србији не буде имао свог полицајца, човека који радни век проводи упознајући своје суграђане и који је својим грађанима на услузи.
Говорећи о опремању и побољшању услова рада и материјалног положаја припадниа полиције, министар Вулин је истакао да ће Србија прва у региону имати најмодерније ватрогасне хеликоптере и другу адекватну опрему за што бољи и ефикаснији рад припадника МУП-а.
„Купујемо нову опрему за полицију, аутомобиле, повећавамо плату, увели смо по први пут посебне систематске прегледе како би имали најбољу здравствену заштиту, по први пут смо повећали премију осигурања за све припаднике МУП-а, обезбедили боље услове рада“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући на телевизији Хепи, пренео је Танјуг.
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
СРБИЈА
Вулин: Звицер има политичког шефа, покушаће да се освети Вучићу због разбијања нарко-клана
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
СРБИЈА
Вучић: Имамо све детаље о атентату, једна земља ЕУ нам је проследила оперативна сазнања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала