- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мисија ОЕБС-а наставља са радом у ДНР и ако оду амерички и британски посматрачи

© Sputnik / Igor MaslovОЕБС
ОЕБС - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
Пратите нас
Преурањено је говорити о евакуацији особља Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а из Донбаса, мисија наставља са радом, саопштило је представништво самопроглашене Доњецке Народне Републике у заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре.
„Данас можемо рећи да се рад мисије одвија регуларно. Сваког дана, укључујући и овог викенда, мисија обавља своје задатке надгледања“, наводи се у саопштењу.
Што се тиче прелазака контролних пунктова, треба напоменути да их мисија свакодневно и у оба смера обавља у оквиру планираних ротација, као и хитне медицинске евакуације, прецизирао је представник ДНР у центру.
Он је истакао да ће мисија ОЕБС-а моћи да настави рад на територији ДНР чак и ако посматрачи, држављани Сједињених Америчких Држава и Британије напусте Доњецку Народну Републику.
Како је објаснио, у ДНР има довољан број посматрача из других земаља, а одлазеће представнике могу да замене представници других земаља. Такође је напоменуо да се до данас укупан број представника мисије ОЕБС-а распоређених на територији ДНР није значајно променио.
„Молимо представнике медија, војне дописнике и блогере да не ескалирају ионако тешку, напету ситуацију. У случају значајних промена у раду мисије на територији републике, представништво ДНР у заједничком центру и преговарачком процесу обавестиће јавност. Верујте званичним овлашћеним изворима информација“, додао је он.
Раније је телевизија „Си-Ен-Ен“, позивајући се на информисане изворе, јавила да америчка администрација у светлу кризе око Украјине намерава да повуче своје посматраче из мисије ОЕБС-а. У недељу су неки медији јављали да је могуће да део особља посматрачке мисије ОЕБС-а можда напушта самопроглашену Доњецку Народну Републику.
Возила специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
РУСИЈА
Захарова: Посматрачка мисија ОЕБС-а у Украјини користи се као средство за провокације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала