- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон: Амерички војници неће ратовати у Украјини

© AFP 2023 / Saul Loeb Пентагон
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
Пратите нас
Амерички војници неће ратовати у Украјини у случају „инвазије“ Русије у ту државу, саопштио је телевизији MSNBC портпарол Пентагона Џон Кирби.
„Председник (Џозеф Бајден) је јасно дао до знање да амерички војници неће ратовати у Украјини“, нагласио је он.
По речима Кирбија, употреба америчких снага чак и за евакуацију америчких грађана из земље "повећала би ризик да дође до погрешне процене и повећала могућност сукоба руских и америчких снага“ што би, по мишљењу портпарола Пентагона, довело ситуацију „на нови ниво“.
Он је истакао да конфликт око Украјине још увек може бити спречен, али је времена све мање. Америчка администрација не разматра могућност увођења превентивних санкција против Русије.
У међувремену, нова партија америчког оружја стигла је у Украјину.
„Јутрос су у Кијев стигла два авиона са америчком помоћи за брзо реаговање како би се ојачала одбрана Украјине. То је део помоћи у вредности од 200 милиона долара – муниција“, саопштила је америчка амбасада на твитеру.
Министар одбране Украјине Алексеј Резников је написао на фејсбуку да је из САД до сада допремљено 1.300 тона војног терета.
Последњих недеља на Западу за завладала права хистерија око припреме "инвазије" Русије на Украјину. Иако Москва свакодневно одбацује било какве намере те врсте, западни политичари и медији не престају за оптужбама на њен рачун.
Зграда Врховне раде Украјине - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
РУСИЈА
Украјински посланик: „Инвазија“ Русије је специјална информациона операција САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала