- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински посланик: „Инвазија“ Русије је специјална информациона операција САД

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗграда Врховне раде Украјине
Зграда Врховне раде Украјине - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе спроводе „специјалну информациону операцију“ у циљу сатанизовања Русије, сматра члан партије украјинског председника Слуга народа и посланик Јегор Чернов.
„Сједињене Америчке Државе спроводе једну од највећих специјалних информационих операција у историји против Русије“, написао је политичар на својој страници на Фејсбуку.
Према његовим речима, на тај начин Вашингтон покушава да мобилише земље НАТО-а и поврати јединство, као и да створи упоран „токсични“ имиџ Русије у свету.
Осим тога, Сједињене Америчке Државе покушавају да без рата нанесу штету руској економији, подстакну антиратно расположење у земљи и деморалишу њену војну елиту.
„Циљ специјалне операције такође је јасан – да се Путин коначно протера из Европе и онемогући стварање јединственог евроазијског простора ‘од Владивостока до Лисабона’ и пројекта ‘Један појас – један пут’“, уверен је Чернов.
На тај начин, Сједињене Америчке Државе желе да натерају Русију да се или упусти у инвазију широких размера или да се на крају повуче у страну, закључио је он.
Раније је агенција Блумберг објавила да ће напад Русије на Украјину почети 15. фебруара, а затим је амерички председник Џозеф Бајден изјавио да ће се то десити 16. фебруара.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе.
Москва је такође истицала да Кијев не поштује Минске споразуме: украјинске власти концентрисале су на контакт линији половину својих трупа и гранатирају устанике из забрањеног оружја.
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
РУСИЈА
Москва: Америка вређа здрав разум причом о томе да Русија само што није напала Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала