- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова Вашингтону: Лагали сте и лажете, не узимајте још један грех на душу

© Фото : Пресс-служба МИД РФПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
Пратите нас
Представница Министарстав иностраних послова Русије Марија Захарова позвала је амерички политички естаблишмент да „не узима још један грех на душу“. По њеним речима, амерички политичари су увек користили лажи за стварање повода за нападе на мирне становнике по целом свету.

„Амерички политичари су лагали, лажу и лагаће, стварајући изговоре за нападе на мирне грађане по целом свету. То је свима познато. Замолила бих амерички политички естаблишмент да не узима на душу још једна грех, али нисам сигурна да је они имају“, написала је Захарова на свом телеграм-каналу.

Као пример, Захарова је оценила изјаву саветника председника САД за националну безбедност Џејка САливена. Он је признао да САД немају информације о нападу Русије на Украјину, додавши да до напада можда и не дође.
„Свет већ зна ко лаже све време“, приметила је Захарова.
Она је посаветовала да се погледа обраћање америчког државног секретара Колина Пауела у СБ УН 5. фебруара 2003. године. Тада је Пауел махао са епруветом, наводно, са оружјем за масовно уништење и оправдавао инвазију на Ирак која је ускоро уследила. САД су стварале „доказе“ о кривици невиних људи. Пауел је више пута признао да је лагао.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
РУСИЈА
Бајденов саветник: Инвазија на Украјину може убрзо почети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала