- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Генералштаб Русије упозорава: Америка ће разместити ракете у Пацифику

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуски војници
Руски војници - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе планирају да до 2028. године распореде у Азијско-пацифички регион ракете средњег и кратког домета за обуздавање Русије и Кине, саопштио је заменик начелника главне оперативне управе Генералштаба Русије Станислав Гаџимагомедов.

„Бела кућа у намери да подржи своје планове планира да до 2028. године размести у Азијско-пацифички регион ракете средњег и кратког домета“, рекао је Гаџимагомедов на округлом столу у Савету Федерације.

Према његовим речима, САД су на регионални програм обуздавања Русије и Кине за 2022. годину издвојиле више од седам милијарди долара.

„Поред тога, остају и претензије Јапана на руска Курилска острва, не искључује се могућност конфликта на Корејском полуострву, између осталог уз примену нуклеарног наоружања“, рекао је Гаџимагомедов.

Подсетимо, Министарство спољних послова Русије објавило је 17. децембра 2021. нацрте уговора са Сједињеним Америчким Државама о гаранцијама безбедности, као и споразума о мерама за обезбеђење безбедности Русије и држава-чланица Северноатлантског савеза. Документ, између осталог, укључује одредбе о међусобном неразмештању ракета средњег и кратког домета у међусобном домету, одустајање од даљег ширења НАТО-а на рачун бивших совјетских република и о смањењу броја војних вежби.
Савет Русија-НАТО у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
РУСИЈА
Разговори Русија-НАТО: Ко кога обуздава, а ко контраобуздава и — шта то, заправо, значи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала