- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Острво спаса за промашену инвестицију: „Апсолутна лепота!“

© AP Photo / Rui VieiraФилипе Кутињо
Филипе Кутињо - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Астон Вила и Стивен Џерард повукли су вансеријски потез када су одлучили на позајмицу да доведу Барселонину промашену инвестицију Филипеа Кутиња. Васкрсао је Бразилац повратком на Острво, које би могло да представља спас за његову посрнулу каријеру.
Стивен Џерард био је врхунски фудбалер, капитен и легенда Ливерпула, а тренерски занат у сениорском фудбалу (ис)пекао је у Шкотској као тренер Глазгов Ренџерса са којим је освојио титулу.
Била је то најбоља могућа препорука да се Стиви Џи врати кући, после позива клуба из Бирмингема.
Стигао је у Астон Вилу и почео је да „склапа слагалицу“, да доводи вансеријска појачања, али се највећа бура подигла око шестомесечне позајмице посрнулог мајстора фудбалске игре Филипеа Кутиња.
Барселона је за њега платила 2018. године платила Ливерпулу невероватних 150 милиона евра, а он није показао ни делић оног што је пружао на Енфилду када је друговао са садашњим тренером у Вили.
Многи су отписали Бразилца, којег су почеле да стижу и године јер их има 30, а на све то надовезале су се и бројне повреде, као и лоше партије. Барселона га је прво уступила Бајерну на позајмицу, који после није желео да га откупи, те је услдио повратак на Ноу Камп и нова хорор епизода. Готово без учинка, човека који фудбал има у малом прсту, али кад не иде, не иде...
Стигао је позив Астон Виле и био је то јасан наговештај да би ствари могле коначно да крену узлазном путањом за репрезентативца Бразила.
Већ на дебију за Вилу, и то у двобоју са Манчестер јунајтедом успео је да пронађе пут до мреже.Било му је потребно свега 13 минута! Оно што је у Барселони био пусти сан, на Вила парку се претворило у јаву.
Јунајтед је „у џепу“ имао сигурна три бода у гостима, али је тим Стивена Џерерад преко Ремзија и резервисте Кутиња успео да избори реми.
Од тада је Кутињо одиграо још три утакмице и успео да постигне гол, као и две асистенције, показавши да су Вила и Џерард уболи џекпот. У случају Енглези буду задовољни Бразилцем у шестомесечној позајмици постоји опција откупа уговора за 40 милиона евра.
Већ сада је јасно да би то могло да се догоди, јер све оно што Кутињо ради на зеленом тепиху, одушевљава истинске љубитеље фудбала, као и Стивена Џерарда.
Вансеријска партија која је подсетила на старе славне дане Кутиња, виђена је у ремију Виле и Лидса (3:3). Бивша десетка Барсе, Бајерна, Интера, постигла је гол уз две асистенције, а то је распаметило Стивена Џерарда.

„Ако не волите да гледате Филипеа Кутиња, онда би требало да престанете да гледате фудбал. Тај перформанс против Лидса је био асполутна лепота“, кратко и јасно је поручио велики Џерард.

И управо су те речи апсолутна лепота које је употребио Џерард на најбољи могући начин осликале како на терену изгледа магија васкрслог Бразилца на Острву спаса.
Фудбалери Челсија - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СПОРТ
Русова „плава машинерија“ кроз драму до крова света!
Александар Митровић (десно) и менаџер Фулама Марко Силва - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СПОРТ
Митрогол не стаје – још корак до историје у „колевци фудбала“ /видео/
Марко Миловановић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СПОРТ
Марко је следећи црно-бели бомбардер: „За Партизан може да се игра само из љубави“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала