- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Припадник Народне милиције ЛНР погинуо од снајперске ватре украјинских снага

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаПрипадник Народне милиције ЛНР на стражи у Луганској области
Припадник Народне милиције ЛНР на стражи у Луганској области - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Један припадник Народне милиције Луганске народне републике погинуо је када су украјинске снаге отвориле ватру на територију ЛНР.

„У 15 сати по московском времену, наоружане украјинске снаге су из правца насеља Орехово, под контролом Кијева, из снајпера пуцали на насеље Голубовско, под котролом ЛНР, и убили једног припадника Народне милиције“, рекао је представник ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре (СЦКК).

Украјинске снаге су пуцале након 18 дана тишине, навео је представник ЛНР.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а оптужбе о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Запад такође оптужује Москву да планира „инвазију“ на Украјину и појачава своје присуство у Источној Европи. Русија одбацује све тврдње, истичући да премешта трупе унутар своје територије и подсећа да не учествује у унутрашњем украјинском сукобу и не крши никакве споразуме, за разлику од Кијева који Минске споразуме не поштује.
Мински споразуми предвиђају уставну реформу, прекид ватре и повлачење тешког наоружања са контакт линије. Истовремено, украјинске власти су сада концентрисале највећи део војске на граници са самопроглашеном Доњецком и Луганском народном републиком и редовно гранатирају устанике, укључујући и коришћењем забрањене технике добијене од западних земаља.
Припадници украјинских Оружаних снага на војним вежбама у Херсону - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
РУСИЈА
Руски дипломата: Русија ће одговорити ако негде почну да убијају њене грађане
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала