- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кинески медији: Наши научници тестирали 6Г у Пекингу

© Depositphotos.com / Kamachi6Г мрежа
6Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Кинески истраживачи постигли су рекордну брзину преноса података користећи револуционарну технологију која би могла помоћи Кини да преузме вођство у глобалној трци за бежичну комуникацију следеће генерације – 6Г.
Према „Соут Чајна морнинг посту“, тим који предводи професор Јан Чао са Факултета за ваздухопловство Универзитета Цингхуа инсталирао је експериментални радио-систем на месту одржавања Олимпијских игара у Пекингу. У експерименту су датотеке веће од једног терабајта преношене на удаљености од око једног км и успостављен је рекорд брзине преноса података.
Трансфер је завршен за мање од секунде. Извештај о експерименталним резултатима показује да је то омогућено коришћењем високофреквентних радио-таласа који се називају радармилиметарски таласи и да се ова технологија може применити на 6Г пренос података.
Професор Јан Чао је нагласио да је „ово физичко увођење нове димензије и да може довести до потпуно новог света са готово бескрајним могућностима“.
Експериментална бежична линија постављена у комплексу Зимских олимпијских игара могла би истовремено да стримује преко 10.000 видео-снимка високе резолуције уживо, каже истраживачки тим из Пекинга.
Сателит - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2020
6Г мрежа из свемира: Кина шаље експериментални сателит у орбиту
Високе технологије - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2020
Русија спремна за 6Г мрежу
6Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2020
Како ће 6Г променити свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала