- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Социјалисти: Бугарска не треба да буде део евентуалног конфликта Русија-Украјина

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Бугарски батаљон који треба да буде део одбрамбене стратегије НАТО не треба да учестује ни у каквим борбеним активностима на територији Русије и Украјине у случају евентуалног конфликта између те две земље, уверен је председник парламентарне групе Бугарске социјалистичке партије Георги Свиленски.
„Наша земља не треба да учествује у евентуалним борбеним дејствима на територији Русије и Украјине јер Бугарска има пријатељске односе са Русијом. Бугарска не треба да постане страна у конфликту. Напротив, треба да допринесемо томе да се конфликт разреши дипломатским путем , преговорима“, рекао је Свиленски за бТВ.
У случају конфликта, Бугарска би трпела велику штету по питању гаса и туриста, додао је он.
Подсетимо, министар одбране Стефан Јанев раније је рекао да је Бугарска као чланица НАТО спремна да формира специјалну јединицу али да њу треба да чине пре свега бугарски војници, а потом је објаснио да би део јединице могли да буду и амерички војници због дефицита у наоружању и снагама.
Тренутно није познато како ће тај батаљон изгледати и ко ће бити у његовом саставу.
Заставе Бугарске и НАТО-а на церемонији обележавања ступања Бугарске у овај војни савез - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
РУСИЈА
У Бугарској критикују министра одбране: Изражава став Русије по питању НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала