- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Заштита од луталица: Русија смислила како безбедно отерати агресивне животиње /видео/

CC0 / Pixabay / Пас
Пас - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Холдинг „Технодинамика“ направио је ново преносно средство за заштиту од агресивних животиња које омогућава људима да отерају животињу уз помоћ светлосног блица и гласног звука, али тако да јој не нашкоде, саопштила је државна корпорација „Ростех“ у склопу које се налази холдинг.

„Према најновијим подацима Министарства природних ресурса и екологије Русије, у земљи има више од пола милиона паса луталица. Уређај 'Пајродефендер', који је направио Истраживачки институт за примењену хемију, ефикасно спречава испољавање агресије животиња и већ је у продаји. С обзиром да то није оружје, није потребна лиценца за поседовање“, изјавио је генерални директор холдинга Игор Насенков.

Према наводима „Ростеха“, заштитни уређај састоји од две електричне батерије за систем за иницијацију и две врсте кертриџа – светлосног и сигналног.
При активирању формира се светлосни бљесак и звук јачине до 140 децибела, који могу да отерају агресивну животињу, али је у исто време уређај потпуно безбедан и не наноси стварну штету.
„Тежак је 95 грама и захваљујући томе може да се носи у џепу, торби или ранцу, при чему ће тастер на механизму за окидање спречити случајни 'пуцањ' уколико се окидач случајно притисне“, навела је државна корпорација.
Пиштољ - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2020
Русија направила нови полуаутоматски пиштољ за потребе полиције /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала