- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик одговорио европским парламентарцима

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ставови Европског парламента о БиХ показују да европски парламентарци не знају шта се дешава у БиХ, да баратају погрешним информацијама и да се вероватно информишу из медија који већ месец дана, сваки дан, ексклузивно најављују рат у Украјини.
Додик је истакао да је Европски парламент демонстрирао такав недостатак демократичности да се он први пут озбиљно запитао да ли европске вредности уопште постоје.
„Мени је отприлике суђено, а да ме нико ништа упитао није. Да нико није дошао у Републику Српску да види о чему се ради. И што је најгоре, нико од тих парламентараца који су дигли руку није погледао Устав БиХ, доступан на интернету, јер да јесте, нити би заузели ставове које су заузели, нити би се чуле квалификације које су се чуле“, рекао је Додик за Срну.
Додик се пита зар 504 озбиљна човека могу и помислити да се једна држава распада јер о њој критички говори један човек и да ли су озбиљни ако мисле да ће у БиХ процветати руже само ако уведу санкције било коме.
„Уместо да су се потрудили да разговарају са нама, одлучили су се да разговарају о нама. У таквим условима јасно је да и ставови парламента нису могли бити другачији. Уз све уважавање европских институција ја не мислим да одустанем од легалних и легитимних политичких активности у одбрани Републике Српске“, нагласио је Додик, преноси РТРС.
Европски парламент је, како су пренели медији у региону, усвојио амандман уз годишњи извјештај Одбора за спољне послове којим се позива Европски савет да уведе санкције српском члану Председништва БиХ Милораду Додику и његовим сарадницима.
Специјални амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
РЕГИОН
Ескобар: САД уверене да могу да побољшају стање у БиХ
Застава - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
РЕГИОН
„Алаху екбер“ и ратне заставе на скупу у Бужиму: Ко инспирише екстремисте у БиХ
Зграда Владе РС у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
РЕГИОН
Шта пише у документу који је Република Српска упутила у Брисел
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала