- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Луганск: Кијев не намерава да реши сукоб у Донбасу мирним путем

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office Украјинске трупе на војним вежбама на северу земље
Украјинске трупе на војним вежбама на северу земље - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
У светлу концентрисаног гранатирања територије самопроглашене Луганске Народне Републике од стране украјинских снага у Луганску сумњају у намеру Кијева да мирним путем реши сукоб у Донбасу, изјавио је представник ЛНР у политичкој подгрупи контакт групе Родион Мирошник.

„Овај напад доводи у питање изјаве гараната Минских споразума – Француске и Немачке, да је Украјина посвећена политичко-правној опцији за решавање сукоба и да намерава да се придржава Минских споразума“, рекао је Мирошник за Спутњик.

Он је додао да гранатирањем тешким наоружањем територије самопроглашених република Донбаса Кијев показује да је спреман да употреби страну војну помоћ за решавање сукоба.
„Кијев демонстрира да намерава да користи страну војну помоћ и њоме покуша да реши питање Донбаса, или да изврши притисак на ток преговора. Ово је јасан корак ка ескалацији сукоба“, истакао је Мирошник.
У међувремену је представништво ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре саопштило да украјинске снаге настављају да пуцају на територију самопроглашене Луганске Народне Републике и да су забележена још два гранатирања.
Раније је представништво ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре саопштило да украјинске снаге безбедности од четвртка ујутру гранатирају територије републике.
Украјинска артиљерија у борбама на истоку земље, Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
РУСИЈА
Москва упозорава: Сваки пуцањ може имати фаталне последице у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала