Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

МУП се огласио о случају нестанка Матеја Периша

Пратите нас
На дневном нивоу МУП добије око десетак пријава или дојава да је Матеј Периш негде виђен, а полиција је дужна да на сваку пријаву реагује, каже Милош Станимировић из одељења за потраге МУП-а Србије.
Потрага за Матејем Перишом, који је у Београду нестао у ноћи између 30. и 31. децембра, не јењава. Поред полиције, у потрази учествују и грађани, који су и на друштвеним мрежама направили групе посвећене потрази.

„Апсолутно смо дужни да одреагујемо на сваку пријаву. Ми сваку дојаву проверимо. Значи, уколико се јави да је Матеј виђен на одређеној локацији, ми извршимо теренску проверу, обави се разговор са више лица, али до сада ми нисмо дошли ни до каквих нових сазнања на такве дојаве“, објашњава Станимировић.

Додаје да се за Матејем трага од дана када је поднета пријава о његовом нестанку.
„Од дана када је поднета пријава о нестанку хрватског држављанина Матеје Периша трага се за њим. Утврђена је траса кретања, како самог Матеје, тако и друштва са којим је он дошао у Београд од Загреба до Београда. Извршене су теренске провере апартмана у којима су они боравили, места која су посећивали и локала“, наводи он за РТС.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин навео је да српска полиција проверава све информације у вези са Перишом. А хрватски МУП је саопштио да ништа не указује на то да је Матејев нестанак повезан с насиљем.
Ненад Периш, отац Матеја Периша навео је да му је с обзиром на време које је протекло нада смањена, али да се није угасила и да мисли да ће се потрага за Матејем срећно завршити.
 Клуб Готик - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
РЕГИОН
Хрватска полиција: Београд је урадио све, сада ћемо се фокусирати на Матејеве пријатеље
МУП објавио реконструкцију кретања несталог Сплићанина - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СРБИЈА
МУП објавио реконструкцију кретања несталог Сплићанина /видео/
Зграда Интерпола - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СРБИЈА
У потрагу за несталим Сплићанином укључен и Интерпол
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала