- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић о молитвама, грешци и великом разлогу за повратак у Аустралију

© Sputnik / Спутњику уступио Василије НикитовићНовак Ђоковић у посети манастиру Острог
Новак Ђоковић у посети манастиру Острог - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, рекао је да жели да се врати у Аустралију како би се захвалио Србима који су му пружили огромну подршку током дана које је провео у имиграционом притвору.
Ђоковић је говорио за РТС о дешавањима у Аустралији, али је поменуо и да је погрешио када је пристао на интервју за Л'Екип, у моменту када је знао да је ковид позитиван.
„То је била грешка и не поричем. Имам своје разлоге зашто сам прихватио да урадим интервју. Имам однос са господином Френком, он је много дуже у тенису него што сам ја и један је од најугледнијих новинара је. И та награда ми јако значи, због статуса „Л'Екипа" у том тениском друштву. Просто, била ми је много значајна награда. Договорили смо се раније за тај интервју баш тог дана, јер смо то одлагали неко време. Ја сам сазнао за позитиван ПЦР тест дан пре његовог доласка. Размишљао сам и одлучио сам како сам одлучио. Имали смо физичку дистанцу, када сам се сликао имао био сам удаљен неколико метара. Нико се није заразио. Он је после потврдио да сам поштовао дистанцу. Али опет, да је грешка и да сам се поставио себично, признајем и не бежим од тога."
Ђоковић је говорио о условима у којим је боравио у Аустралији.
„Не бих се много задржавао на услове. Тешки су услови, нисам ништа слично доживео у свом животу, али таква је ситуација била. Нисам разговарао са тим људима тамо, на њих би се више осврнуо. Они су тамо затворени већ девет година, неки од њих. Мојих седам дана је стварно ништа. Желео сам да имам могућност да се видим с њима, али то је забрањено. Забрањено је изаћи из те собе. Изузетно је њима тешко и то је један глобални проблем. Надам се да ћемо глобално сви моћи да пронађемо решење. Ипак су то људи који заслужују права."
Велику подршку Новаку су пружили аустралијски Срби.
„Те молитве и подршку сам изузетно осећао. Поглед моје собе није био према том главном делу где су се наши људи окупљали, али сам их чуо. Пуно су сати проводили испред. Самим тим, пружали су ми подршку и љубав која ми је давала снагу. Захвалан сам на тој подршци и из Србије, региона и света. Један од највећих разлога зашто желим да се вратим у Аустралију јер желим и њима лично да се захвалим, на слободи, лице у лице“, навео је Ђоковић.
Новак Ђоковић авион Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
СПОРТ
Ђоковић појаснио свој став о вакцинацији /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
СПОРТ
Ђоковић: Медведев ме је изненадио поруком /видео/
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
СПОРТ
Ђоковић одушевио девојчицу у Београду /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала