- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић појаснио свој став о вакцинацији /видео/

© AP Photo / Darko BandicНовак Ђоковић авион Дубаи
Новак Ђоковић авион Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, у интервјуу за РТС је рекао да је „све у животу могуће“, на питање да ли размишља о вакцинисању против вируса корона, а потом је објаснио и зашто је одлучио да се не вакцинише.
Ђоковић је истакао и да није искључив ни у чему, али и да је обазрив пре него што донесе одлуку.
„Трудим се да разумем ову ситуацију око пандемије и трудим се да као професионални спортиста, да се стварно троструко провери било шта што улази у мој организам. Ако се нешто и пола процента промени, ја то осећам. Свака промена може да произведе и добре и лоше резултате на том нивоу. Ја сам само обазрив пре него што донесем било какву одлуку. Бићу спреман и жељан да наставим са својом тениском каријером. Држим отворен ум. Све је у животу могуће, видећемо како ће се одвијати ситуација. Тренутно сам одлучио да не урадим то. Спреман сам на све последице да их сносим, то је моја свесна одлука. Закључио сам да је тако боље за мене."
Он је апострофирао и да се залаже за потпуну независност и аутономију за сваког човека.
„Да сваки човек има слободу да доноси одлуке за које сматра да су најбоље за њега и његово здравље. Не улазим у политику било које земље нити желим да коментаришем. Не допада ми се што ме етикетирају и стављају у категорије са одређеним иницијативама. Никад нисам говорио да припадам тим заједницама, увек сам се трудио да поштујем свачији избор. И надам се да људи могу да поштују мој избор“, рекао је Ђоковић.
Новак је говорио и о притиску медија у претходном периоду.
„Јесте једна јединствена ситуација које нисам доживео у животу раније. Иако сам имао пуно интервјуа у свом животу, сусрета са свим врстама медија... Осећам се поприлично лагодно да разговарам. медији су јако битни за мој спорт, јер медији доносе пажњу и чине спорт тако популарним и глобалним. Али ова ситуација је другачија и није ми пријатно никако, да пратим све што се пише. Управо зато сам желео прилику да испричам своју верзију приче и свега што се догодило. Зашто нисам раније причао? Поштовао сам судске процесе и Аустралијан опен и моје колеге. Жао ми је што сам одвукао толико пажње са тениса и турнира на себе. Нисам то желео да се догоди“, истакао је Ђоковић.
Новаков случај је у јавности често поређен са примером Мухамеда Алија, који је пет година одсуствовао из спорта јер није желео да учествује у рату у Вијетнаму.
„Не бих волео да дођем у ситуацију да се не такмичим пет година“, истакао је Ђоковић, наводећи да има велику жељу и да се припрема за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
СПОРТ
Ђоковић: Медведев ме је изненадио поруком /видео/
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
СПОРТ
Ђоковић једном реченицом показао људску и шампионску величину /видео/
Новак Ђоковић и Коби Брајант - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
СПОРТ
Британац о Новаковим принципима: „Храбар је, али нисам то желео да чујем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала