- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Хиљаде људи остало без интернета у Енглеској

CC0 / / SpaceX Starlink Mission
SpaceX Starlink Mission - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Хиљаде људи у Великој Британији остало је без приступа интернету након што је „Старлинк“ систем Елона Маска био погођен кваром.
Упозорење na „критични прекид интернета“ је издато у 6.56 ујутро од стране сервиса за проверу интернет мреже „Финг интернет алерт“, наводи се да је проблем почео у 00:50, а погођен је Лондон. Није разјашњено шта би могао бити узрок проблема.
Маскова компанија је прошле године почела да уводи своју интернет услугу корисницима у склопу бета теста, преноси Експрес.
„Старлинк“ обезбеђује интернет покривеност већем делу Земље коришћењем више од 1.700 сателита у ниској Земљиној орбити.
Маск је раније овог месеца открио да „Старлинк“ сада има више од 250.000 корисника – више него дупло него у августу – у 25 земаља широм света. Канцеларија за тржиште гаса и електричне енергије процењује да постоји око 27.000 домова и предузећа у Великој Британији која се ослањају на сателитски широкопојасни приступ.
Ово се догодило неколико дана након што је „Спејс-Икс“ изгубио 40 од 49 мини-сателита у последњем лансирању због геомагнетне олује.
„Старлинк“ кошта 99 долара месечно, плус 499 долара за комплет са стативом, вај-фај рутером и терминалом за повезивање са сателитима. Тренутно, „Старлинк“, који је настао 2015. године, нуди своју услугу уз наговештај корисницима да још увек лансирају сателите и да су повремени прекиди неизбежни.
„Старлинк“ је обавестио купце да очекују периодичне прекиде у повезивању, до којих долази јер констелација још није у потпуности изграђена. Када постоји јаз између сателита, може доћи до прекида рада. Бета-тест је доступан корисницима у САД, Великој Британији, Канади, Новом Зеланду, Аустралији, Немачкој, Португалу, Данској, Аустрији, Француској, Холандији, Чилеу, Ирској, Белгији и Швајцарској.
Соларна олуја - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Соларна олуја покосила Маскове сателите
Мисија Старлинк - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
СВЕТ
НАСА забринута због плана милијардера у свемиру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала