- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ситуација у којој смо је катастрофална“ – тренер ФМП-а указао на велики проблем

© Фото : Мега Баскет - Ивица ВеселиновНенад Стефановић - тренер ФМП
Ненад Стефановић - тренер ФМП - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Ненад Стефановић, тренер ФМП-а, после победе над Борцем у четвртфиналу Купа Србије имао је снажну поруку за медије рекавши да простор треба да се да и другим талентованим кошаркашима, а не само онима који су НБА проспекти.
ФМП је одиграо сјајну утакмицу против Чачана и заслужено се пласирао међу четири најбоље екипе на Купу „Радивоја Кораћа“, а Стефановић је после дуела открио колико је клубу било тешко са „скрпи“ екипу за Ниш.
„Морам да честитам играчима, ситуација у којој смо у последњих десет дана је катастрофална. На дан пута смо имали седам и по здравих играча. Нисмо знали у каквом саставу идемо. Радоњић је добио корону, пуно повређених, двојица су примала инфузију да би играли, ово нам је можда највећа победа у сезони,“ рекао је Стефановић и у даху је наставио:
„Заиста сам поносан на њих и волео бих да се стави фокус на друге младе кошаркаше, пошто се прича само о младим НБА талентима. Нама нису потребни само НБА проспекти, пошто, колико знамо, они не играју увек за репрезентацију. Манојловић је 2002. годиште, Шарановића 2003. годиште, Павићевић је 2001, Вујичић 2002, а пре меча је примио ињекцију како би играо. Волео бих да се мало више обрати пажња на њих, заслужују да се више пише о њима.“
Стефановић је овде указао на проблем који је Игор Кокошков имао пре мање од годину дана када су српски таленти Алексеј Покушевски и Ален Смаилагић „одјавили“ селектора како би се што боље спремили за НБА сезону.
То јесте проблем, некада је било незамисливо да млади кошаркаши одбију позив националног тима због тога Стефановић има право када каже да пажња треба да се обрати и на оне играче, који можда неће доћи до НБА, али имају потенцијал да у будућности обуку дрес Србије.
ФМП ће у полуфиналу играти вероватно против Партизана, с обзиром да су црно-бели велики фаворити против Борца из Земуна.
„Сутра нам преостаје да се боримо и урадимо оно што је до нас“, закључио је Стефановић.
Извештач Спутњика из Ниша - Петар Тадић.
Детаљ са кошаркашке утакмице између ФМП-а и Борца - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
СПОРТ
„Пантери“ рутински до полуфинала – ФМП победио Борац
Дворана Чаир - Куп Радивоја Кораћа - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
СПОРТ
Ниш дише кошарку – Спутњик на Купу „Радивоја Кораћа“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала