- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал је урадио добру ствар – борба се враћа у пуни занос: „Новаку кључа крв!“

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНовак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић због изостанка са Аустралијан опена није био у прилиц да брани титулу, а Рафаел Надал искористио је прилику и престигао српског аса и Роџера Федерера. Тиме је Шпанац заоштрио трку за највећег тенисера свих времена и још једном поделио свет белог спорта. Фабио Фоњини има свој став и верује да је Новак и даље мотивисан.
До почетка Аустралијан опена Новак Ђоковић имао је једнак број Гренд слем трофеја са Рафаелом Надалом и Роџером Федерером.
Ипак, Новак је депортован, а Надал је још једном доказао да га никада не треба отписати, па чак ни када се враћа после тешког опоравка.
Шпанцу је дијагностикована Милер-Вајсова болест после које је готово неизводљиво да се човек бави професионалним спортом, али се ипак вратио.
Са друге стране Федерер има 40 година и иза себе три операције колена, али нема сумње да ће бити мотивисан Надаловим успехом и остати у трци за 21. Гренд слем.
Новак Ђоковић са Лауреас наградом - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
СПОРТ
Победа ван терена – велики спонзор стао уз Ђоковића
И даље је неизвесно на ком месту ће Ђоковић моћи да се бори за 21. Гренд слем уколико остане невакцинисан јер се правила за улазак у земље мењају.
Мало ко је веровао да ће трка за највећег тенисера свих времена да се развија у овом правцу с обзиром на Новакове резултате претходне сезоне.
Бројеви су били на страни српског аса, али је Шпанац све пореметио, иако је јасно да нико од тројице великана неће рећи да је крај још увек.
Према мишљењу Фабија Фоњинија, италијанског тенисера, Новак ће након повратка Надала бити мотивисан да узврати новом титулом и то на омиљеном месту славног Шпанца - Ролан Гаросу.
„Колико га познајем, њему сада кључа у венама. Са једне стране, биће задовољан, јер су ово ствари које га мотивишу. Мора да је помислио 'супер, победио си, видимо се у Паризу'. Новак је веома такмичарски настројен, показао је то протеклих година. Ипак, Рафа ако жели може у Паризу да освоји 22. трофеј. Они су непоновљив феномен у историји тениса“, објаснио је Фоњини.
Италијан је истакао да се и сам сусрео са мајсторијама Надала и да је његов подвиг у Аустралији невероватан.
„Он је невиђен борац. Тешко је наћи речи да се опише шта је урадио, то су ствари које само највећи шампиони могу да остваре. Сећам се како сам 2015. године после победе над Надалом на УС опену причао са Хозером Перласом, који је тада био са мном. Рафа никад не одустаје, није довољно само да га победиш, ти мораш да га изнуриш. Он те толико троши на терену, физички и ментално. Поносан сам што сам га добио и у Монте Карлу. Само Ђоковић и Федерер су у стању да зауставе ту такмичарску ватру“, објаснио је Фоњини.
Ипак, иако се диви Надалу и Ђоковићу за њега је Федерер најбољи.
„Не бих да увредим Рафу или Нолета, али ја сам рођен као Федеријано и такав ћу остати. Ако бих морао да купим карту и бирам кога да гледам, онда бих је купио због Федерера“ закључио је Фоњини.
Ипак када се Гренд слем титуле ставе по страни с обзиром да трка и даље траје, Новак у свом џепу чува мноштво рекорда, а ГОАТ борба трајаће и даље.
Новак Ђоковић и Коби Брајант - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
СПОРТ
Новак је без речи послао поруку коју разумеју и Аустралија и Америка /фото, видео/
Српски тенисер Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
СПОРТ
Крајиновић у полуфиналу Монпељеа
Карлос Моја и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
СПОРТ
Моја упозорио Ђоковића и поручио: Рафин успех га неће натерати да се вакцинише
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала