Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Осумњиченом за тероризам у Београду одређен притвор до 30 дана

© Sputnik / Александар МилачићЗначка полиције Србије
Значка полиције Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Специјални суд одредио је данас притвор Игору Деспотовићу осумњиченом за јавно подстицање на извршење терористичких дела.
Притвор до 30 дана му је одредио судија за претходни поступак на предлог тужилаштва за организовани криминал због околности које указују на опасност од бекства и услед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, саопштио је суд.
Против овог решења осумњичени и његов бранилац имају право жалбе кривичном ванпретресном већу у року од три од дана.
Тужилаштво за организовани криминал спровешће истрагу против Деспотовића због кривичног дела јавно подстицање на вршење терористичких дела.
Медији су раније данас пренели да је Деспотовић држављанин Србије, који је променио веру у ислам, и који је био у контакту са Исламском државом.
Он је ухапшен у заједничкој акцији Службе за борбу против тероризма, МУП-а и Тужилаштва за организовани криминал, додају медији.
Ово није приви пут да је Деспотовић ухапшен, пошто је још 2017. године ухапшен у Београду када се, како се сумња, припремао да камионом прегази људе у центру града, пренели су такође медији.
Код њега су тада нађени планови за напад, по угледу на напад камионом у Барселони, када је у августу 2017. године убијено 13 особа, а више десетина повређено.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала