- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Неуспех америчких специјалних служби

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Изјаве из Сједињених Држава о ситуацији око Украјине уз позивање на обавештајне податке сведоче о неуспеху америчких специјалних служби, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„ ‘Обавештајни’ подаци на које се позивао амерички државни секретар Ентони Блинкен, портпаролка Беле куће Џен Псаки, представник Стејт департмента Нед Прајс и други чланови тима за пропаганду рата говоре о неуспеху специјалних служби. Важно питање је која је од тих структура дала Белој кући лажне податке“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.
Запад месецима неосновано оптужује Москву да намерава да изврши инвазију на Украјину. У Русији то категорички одбијају и истичу да не представљају претњу ни за кога.
Такве оптужбе се, истиче се у Москви, користе као изговор како би НАТО распоредио додатну војну технику у близини руских граница.
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је раније да Русија не даје никакве поводе за конфликтну ситуацију око Украјине. Истовремено, он је рекао да Русија не искључује могућност да хистерија око Украјине коју ствара Запада усмерена на то да се сакрије то што Кијев саботира Минске споразуме.
Последњих дана и политичари и медији на Западу су спекулисали о датуму почетка инвазије, али ништа од тога се није догодило.
Гранична осматрачница на белоруско-украјинској граници - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Подкаст
Прошао „Дан Д“ за украјинску кризу, шта даље I Свет са Спутњиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала