- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хапшење министра у Хрватској: Под истрагом и Србин, потпредседник Владе

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICБорис Милошевић
Борис Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Борис Милошевић, потпредседник Владе Хрватске из Самосталне демократске српске странке, под истрагом је у случају хапшења хрватског министра Дарка Хорвата због сумње у злоупотребе приликом доделе новца из програма развоја предузетништва на подручјима насељеним припадницима националних мањина у тој земљи.
Председник СДСС-а и партнер у ХДЗ-овој парламентарној већини Милорад Пуповац изненађен је што је полицијском истрагом обухваћен низ државних званичника, међу којима и његов страначки колега Борис Милошевић, а поручио је да институције треба да истраже свачију одговорност.
Пуповац каже да је незваничне информације о покретању истраге, у коју је укључен и потпредседника Владе из редова СДСС-а Борис Милошевић, сазнао из медија, што га је „врло изненадило“.
„ДОРХ (Државно тужилаштво Хрватске) и УСКОК као правосудне институције обављају свој део посла у складу са својим надлежностима и надам се да ће се ускоро знати о чему се ту заправо ради и ко је у каквом статусу и ко има какву одговорност у правом смислу те речи, а ко нема“, изјавио је Пуповац.
СДСС, као коалициони партнер, има свој део политичке одговорности, коју ће сносити у овом тренутку као и пре, поручио је Милорад Пуповац, преноси Јутарњи лист.
Поред Хорвата и Милошевића, хрватски медији наводе да је истрагом обухваћено још пет државних званичника.
Хрватска полиција ухапсила је данас министра грађевинарства Дарка Хорвата у склопу истраге против његове некадашње помоћнице Ане Мандац док је Хорват био министар привреде.
Ко је имао користи од одласка представника Срба на прославу „Олује“
Милошевић о одласку у Книн: Знао сам да у Србији неће разумети
Борис Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2020
Убили су ми бабу, али идем: Представник Срба из Хрватске објаснио зашто иде на обележавање „Олује“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала