- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрватски министар разрешен после хапшења

© AP Photo / Daniel KasapАндреј Пленковић
Андреј Пленковић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Председник хрватске владе Андреј Пленковић разрешио је министра грађевинарства Дарка Хорвата „на лични захтев“, после његовог привођења због сумње да је злоупотребио положај.
Министар просторног планирања, грађевине и државне имовине Дарко Хорват приведен је данас, а полиција је затражила да му се одреди притвор. На терет му се ставља злоупотреба положаја и овлашћења 2018. у време кад је био министар привреде и предузетништва, односно да је фаворизовао одређене учеснике конкурса.
Поред Хорвата, под истрагом је и потпредседник владе из редова Самосталне српске демократске странке Борис Милошевић, као и државни секретар Министарства регионалног развоја Велимир Жунац, начелница управе за потпомогнута подручја Катица Мишковић, бивши министар Томислав Толушић и Хорватова бивша помоћница Ана Мандац, преноси Јутарњи лист.
Премијер Андреј Пленковић је након хапшења Хорвата позвао државно тужилаштво да објасни јавности своје поступање у вези Хорвата јер сматра да је оно несразмерно, а тајминг хапшења чудан.
Говорећи о политичким последицама случаја, Пленковић је рекао да ће о судбини министра Хорвата одлучити кад сазна више о целом случају, а парламентарна већина је стабилна те неће бити ванредних парламентарних избора.
Потврдио је да је контактирао са свим члановима парламентарне већине и они, додао је, подржавају владу.
Борис Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
РЕГИОН
Хапшење министра у Хрватској: Под истрагом и Србин, потпредседник Владе
РЕГИОН
Хрватска: Ухапшен министар грађевинарства Дарко Хорват
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала