- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спутњик у Нишу – Трифуновић: Свака утакмица против ФМП је тешка

© Фото : АБА лига - КК Партизан НИСУрош Трифуновић - кошаркаш КК Партизан
Урош Трифуновић - кошаркаш КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Урош Трифуновић, млади кошаркаш Партизана, био је један од најбољих у победи против Борца из Земуна, о чему је говорио за Спутњик после четвртфиналне утакмице Купа „Радивој Кораћ“.
Црно-бели рутински су оправдали улогу фаворита против друголигаша, а Трифуновић је на терену провео највише минута и био је један од најбољих појединаца.
Земунци нису неки репер за оцењивање учинка неког кошаркаша, пошто се ипак ради о нижелигашу, али свака утакмица, па и оваква, која се одигра добро значи за самопоуздање кошаркаша.
А, самопоуздање је за младе кошаркаше – све. Тако је и у случају Трифуновића који није имао најбољи почетак сезоне, није проводио много минута на паркету, али у последњих неколико недеља изборио се за већу улогу и показује добар ниво кошарке.
Тако је било и против Борца - на терену је провео 26 минута и остварио је 11 поена (3-5 из игре), уз три скока, пет асистенција, индекс 20.
„Значи када лопта прође кроз обруч, сваки дан напорно тренирамо, шутирамо исте те шутеве, на утакмици некада уђе, некада не... Наравно да значи за самопоуздање када се погоди, али то је кошарка, некада се погоди, некада промаши, а на теби је само да што више вежбаш“, рекао је Трифуновић за Спутњик.
Партизан није најбоље ушао у утакмици, екипа из Земуна показала је одређени ниво кошарке, који их је држао у пристојном заостатку током већина првог полувремена, али крајем овог периода црно-бели направили су кључну предност и до краја је нису испуштали.
„Када је реч о утакмици, мислим да смо мало слабије ушли, али брзо смо се пробудили и направили смо разлику да рутински приведемо утакмицу крају“, додао је Трифуновић.
Млади кошаркаш Партизана честитао је и Земунцима на пласман на Куп Кораћа, што је највећи успех клуба основаног 2009. године.
Детаљ са кошаркашке утакмице између Партизана и Борца из Земуна - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
СПОРТ
Партизан без проблема против Земунаца – познати сви парови полуфинала Купа
„Прве свега желео бих да честитам екипи Борца на пласману на Куп, што је невероватан успех за њих. Пожелео бих им срећу у наставку сезоне и да уђу у Кошаркашку лигу Србије“, истакао је популарни Трифа.
Црно-беле у борби за финале, у суботу у 21 час, очекује утакмица против ФМП-а из Железника. Две екипе недавно су се састале у АБА лиги и Партизан је славио после неизвесне завршнице - 86:80.

„Свака утакмица против ФМП је тешка, намучили су нас доста пре неколико дана у АБА лиги, очекујем да се максимално припремимо за утакмицу, фокусирамо на тренингу пре утакмице и да остваримо победу.“

Партизан ће у суботу имати велику подршку са трибина, баш као у четвртфиналу, што је одушевило Трифуновића, пошто се ипак није радило о утакмици високог интересовања.
„Морам да напоменем и сјајну атмосферу, иако је било четвртфинале, навијачи су били феноменални“, закључио је Урош Трифуновић за Спутњик.
У првом полуфиналу у 17 часова играју Црвена звезда и Мега, а онда у 21 нас очекује сусрет црно-белих и Пантера.
Финале се игра у недељу у 21 час.
Партизан без проблема против Земунаца – познати сви парови полуфинала Купа
Ниш дише кошарку – Спутњик на Купу „Радивоја Кораћа“ /фото/
Креће борба за „Жућкову левицу“ – Вечита прича или писање историје у Нишу?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала