- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Креди Свис“ одбацује оптужбе о неправилностима

© AP Photo / Walter Bieri/KeystoneЛого банке „Креди Свис“
Лого банке „Креди Свис“ - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
Пратите нас
Једна од највећих светских приватних банака „Креди Свис“ саопштила је да одбацује оптужбе о учињеним неправилностима након што су десетине медија објавиле резултате координисаних истрага у стилу „Панамских папира“ о цурењу података о хиљадама рачуна који су наводно држани у тој банци претходних деценија.
Једна особа је одала информације о рачунима од 1940-их до 2010-их година немачком „Зидојче цајтунгу“, који их је поделио са Пројектом за извештавање о организованом криминалу и корупцији и 46 других новинских организација, укључујући „Њујорк тајмс“, „Гардијан“ и „Монд“, пренео је Ројтерс.
У медијским чланцима се наводи да је банка међу клијентима имала људе који су кршили људска права и бизнисмене под санкцијама.
„Креди Свис“ снажно одбацује наводе и инсинуације о наводној пословној пракси банке, наводи се у саопштењу банке, издатом као одговор на извештаје.
„Питања која су представљена су претежно историјска...и извештаји о овим питањима су засновани на делимичним, нетачним или селективним информацијама извученим из контекста, што резултира тенденциозним тумачењима пословног понашања банке“, наведено је у саопштењу „Креди Свиса“.
Банка је навела да је примила бројне упите од конзорцијума у протекле три недеље и да је прегледала многе наведене рачуне.
„Приближно 90 одсто прегледаних рачуна је данас затворено или су у процесу затварања пре пријема упита штампе, од којих је преко 60 одсто затворено пре 2015. године“, наводи се у саопштењу.
„Што се тише преосталих активних налога, задовољни смо што су предузете одговарајуће провере, прегледи и други кораци у вези са контролом у складу са нашим тренутним оквиром“, навео је „Креди Свис“ и додао да ће наставити да анализира ствари и предузима додатне кораке ако буде потребно, пренео је Танјуг.
Новчанице од 500 евра - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
СВЕТ
Процурили подаци познате банке: Откривено скривено богатство стечено трговином дрогом и прањем новца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала