- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Демократски фронт најавио једносатну блокаду главних путева у Црној Гори

Славен Радуновић
Славен Радуновић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Посланик Демократског фронта Славен Радуновић рекао је да ће тај савез ове седмице организовати једносатну блокаду кључних саобраћајница у Црној Гори, коју ће назвати блокада Црне Горе.
Блокада ће служити као упозорење свима који би евентуално одлучили да прекрајају изборну вољу грађана исказану на изборима 30. августа 2020. године. Сматрам да и даље треба инсистирати на договору унутар актуелне скупштинске већине, уз странке националних мањина - рекао је он за ТВ „Прва“, пренеле су „Новости“.
Према његовим речима, сасвим је извесно да постоји могућност да мандатар буде личност која би окупила целу парламентарну већину и највероватније странке мањина.
„Питао сам данас јавно на Твитеру Абазовића да ли би УРА прихватила да буде део те техничке владе ако се окупи већина и странке националних мањина“, рекао је Радуновић.
Подсетио је да су из СДП и ЛПЦГ стигле изјаве да ни њима нису прихватљиве неке ствари које је Абазовић навео као обавезујуће за нову владу.
„Било ко да је од нас 41 омогућио ДПС-у да прекине владавину ове већине био би дочекан оберучке тако да то није нешто чиме би требало Абазовић и УРА да се хвале јер је то далеко од похвалног. Ако са друге стране чују да постоји друга опција, било би добро да се заинтересују“, сматра Радуновић додајући да би то решење било прихватљиво за актуелних 41 али и за мањине, чиме би се такође пре свега испоштовала изборна воља грађана.
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
РЕГИОН
Абазовић на корак од формирања мањинске владе?
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
ЕКОНОМИЈА
Улази ли Црна Гора у нови ризични експеримент?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала