- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Мистериозни број“ иза замућеног контраста: Зашто га сви нису видели? /фото/

CC0 / Pixabay / Упитник
Упитник - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Црно бели круг са измаглицом бројева је последња илузија на друштвеним мрежама која је хипнотисала милионе корисника. Наиме, оптичка илузија последњих дана направила је пометњу јер су хиљаде корисника у једној илустрацији видели потпуно различите бројеве.
Круг садржи црно-бели цик-цак узорак који се појављује и нестаје на тренутак, па постоји илузија да се фотографија креће. У центру круга су скривени бројеви, а чак су и многи медији писали о овом феномену. И док су једни расправљали о томе који су бројеви на фотографији један корисник је написао: „45 283... и у чему је тајна бројева?”, затим број 3452839 се показивао другима, а било је и оних који су низали бројеве и питање да ли треба да посете очног лекара.
Исправно решење ове оптичке илузије је број – 3452839 иако га многи нису „видели” јер је контраст замутио бројеве. Према писању „Сајенс директа“ осетљивост на контраст је способност особе да разликује предмет од његове позадине. Одређена стања или болести, како пише „Сан“, повезане с очима као што су катаракта, глауком или дијабетичка ретинопатија могу да утичу на контрастну осетљивост, пренела је "Политика".
Очи - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
ДРУШТВО
Данима људи на интернету гледају у белу тачку и препиру се – шта ви видите? /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала