- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Намамили мушкарца лажним огласом за посао, везали га и месецима извлачили крв из њега

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаДавање крви
Давање крви - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Кинеског држављанина отела је банда у Камбоџи и користила као 'роба за крв' након што су га лажним огласом за посао намамили у земљу.
31-годишњег мушкарца, идентификованог само по презимену Ли, банда је држала у заробљеништву и шест месеци и месечно му извлачила око 700 мл крви.
Верује се да је банда која је отела Лија, његову крв продавала приватним купцима преко интернета, преноси Дејли мејл.
При нормалном даривању крви, обично се узме око 400 мл – 300 мл мање од количине коју су узимали Лију – што је око осам одсто просечног волумена крви одрасле особе.
Лију, који је раније овога месеца успео да побегне из заробљеништва, због прекомерног вађења крви почели су да отказују органи, а руке су му биле прекривене модрицама од игала.
Жртва је изјавила да су га отели прошлог јуна након што је отишао у југозападну кинеску регију Гуангxи где се јавио на оглас за посао избацивача у ноћном клубу.
Ли је рекао да га је криминална банда прокријумчарила у камбоџански обалски град и тамо га продала за 18.500 долара другој банди која га је присилила да суделује у разним шемама превара у телемаркетингу.
У септембру, његови отмичари почели су да му ваде крв након што је одбио да ради за њих и да прикупља откупнину, због чега је његов живот доведен у опасност.
Из Лија је извађена толико количина крви да за то више нису могли користити вене на његовим рукама, него су му крв вадили из главе.
Амерички Црвени крст наводи да би пауза између новог вађења крви морала да буде минимум 56 дана, међутим Лију је банда вадила крв сваки месец.
Ли је успео да побегне тек кад је један члан променио страну, а примљен је у болницу 12. фебруара и сада је у стабилном стању, пренео је Јутарњи лист.
Ли је рекао да га је банда користила као 'роба за крв' када је одбио да учествује у њиховим преварама. Рекао је да је један од чланова банде запретио да ће га продати препродавачима органа ако им не да своју крв и додао како су њега и остале заробљенике мучили струјом.
Ли, који је пре отмице радио као чувар у Пекингу, рекао је да је видео још најмање седам заробљених мушкараца.
Рекао је да осталима нису вадили крв толико колико и њему јер је његова крвна група 0, универзална крвна група.
"Сви чланови банде су Кинези. Према нама су се понашали јако хладно", рекао је Ли. Додао је да су њега и остале заробљенике сматрали 'оруђем за зарађивање новца'.
Ли је рекао да га је заварао лажни оглас за посао на кинеској интернетској платформи за огласе.
Та компанија је навела за кинеске државне медије да ће сарађивати ​​с полицијом у Камбоџи иако 'још није утврдила' да ли је лажни оглас за посао заиста био на њезиној платформи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала