- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Нек’ избацују опет“ – расте легенда Радоњић Дејана /видео/

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаДејан Радоњић
Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Освојио је тринаести трофеј у Црвеној звезди, пети Куп „Радивоја Кораћа“ и поново је подигао Жућкову левицу, која је 2014. године најавила еру црногорског тренера на клупи клуба са Малог Калемегдана. Дејан Радоњић одавно има статус легенде у Звезди, а после новог трофеја у витрини црвено-белих, тај положај је још више зацементиран.
Црвена звезда у великом финалу Купа Кораћа одбранила је трофеј освојен пре годину дана, с тим што је овога пута у дворани Чаир побеђен највећи ривал - Партизан.
Сви су очекивали другачију утакмицу од оне из новембра, када је Звезда без већих проблема сломила отпор Партизана, другачију у смислу да ће црно-бели пружити јачи отпор, али то се није догодило.
Од старта утакмице на терену је постојала једна екипа - Црвена звезда. Енергија је била на изузетном нивоу, концентрација још боља и поново се показало да је Звезда спремнији ривал од црно-белих.
Кошаркаши Црвене звезде прослављају освајање Купа Радивоја Кораћа за 2022. - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
СПОРТ
Звезда разбила Партизан и освојила Куп Радивоја Кораћа!
Знало се то и пре финала, просто Звезда има више искуснијих кошаркаша који знају како се освајају трофеји, али Партизан није смео да се отпише, као што су га многи отписивали пре тог првог дербија.
Није смео из више фактора, а један су били навијачи, Гробари, који нису били присутни у новембру и очекивало се да ће уз њихову помоћ екипа Жељка Обрадовића пружити доста јачи отпор.
Тога једноставно није било и што је најгоре, по црно-беле, јачи отпор пружили су пре три месеца него у великом финалу.
Дејан Радоњић перфектно је припремио утакмицу, Звезда је кажњавала сваку дефанзивну грешку противника, уз то је одбрана била на врхунцу и Партизан се поново није снашао.
Тренер Звезде у другом полувремену је и искључен, због друге техничке грешке, али у том тренутку разлика је била +20 и није било простора за панику.
Нек’ избацују опет“, рекао је Радоњић пред крај утакмице својим кошаркашима крај клупте, након што се дискретно „ушуњао“.
„Добра ти та фора, ти као изађеш, а нас овде ’чука’ бије“, нашалио се Стефан Марковић.
После утакмице очекивано навијачи су знали како да поздраве свог тренера, а он им је узвратио отпоздрављањем и осмехом.

Сви трофеји Радоњића на клупи Црвене звезде:

АБА лига: 2015, 2016, 2017, 2021;
Суперлига: 2015, 2016, 2017, 2021;
Куп Радивоја Кораћа: 2014, 2015, 2017, 2021, 2022;
Радоњић је за мање од годину дана дошао до статуса најтрофејнијег тренера у историји клуба са Малог Калемегдана, што је невероватан податак узимајући у обзир све факторе.
Новим трофејом само је још више порасла легенда Дејана Радоњића и ако Звезда наставим у оваквом ритму, постоји велика шанса да у витрине дође још који трофеј до краја такмичарске године.
Инцидент у Нишу – запаљена ложа у којој је био председник Партизана /видео/
Звезда разбила Партизан и освојила Куп Радивоја Кораћа!
Када због љубави према кошарци уместо у кревету завршите – у Нишу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала