Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стиже захлађење: Од сутра киша, на планинама и снег

© Tanjug / JAROSLAV PAPСаобраћај
Саобраћај - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
Пратите нас
Смена облака, сунца, кише и снега је оно што су метеоролози најавили за данашњи дан, а према првим прогнозама време ће бити нестабилно и даље.
Већ у уторак, снажан циклон својим центром налазиће се изнад североисточне Европе, а хладни фронт источније од нас. На северу се очекује суво, а у осталим пределима киша, на планинама снег. У ноћи између понедељка и уторка и у уторак ујутро услова за суснежицу и снег биће понегде и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије. Дуваће јак северозападни ветар. Максимална температура од 5 до 10 степени , најавио је метеоролог Ђорђе Ђурић.

Опет киша или снег

Од среде се очекује утицај снажног антициклона из области Алпа и са запада и југозапада, па ће ваздушни притисак бити знатно изнад нормале. Ипак и поред тога, налазићемо се на рубном делу висинске долине са истока, па ће доћи до једног мањег пролазног наоблачења, понегде са кишом, а при таквој синоптичкој ситуацији биће услова и за пљусковите падавине у виду кише или снега са грмљавином. И даље се очекује јако северозападно струјање, уз струјање хладне ваздушне масе. Максимална температура биће од 5 до 10, у Београду до 7 степени Целзијуса“, написао је Ђурић на Фејсбуку.

У петак топлије

У четвртак и петак у Србији услед утицаја антициклона и високог ваздушног притиска, биће стабилно, суво и сунчано. У јутарњим часовима очекује се и мраз. Краткотрајно ће ојачати и гребен на висини са југозапада, па ће уследити и прилив топлије ваздушне масе са југозапада и са Медитерана, а топлије време највише ћемо осетити у петак. Максимална температура у четвртак биће око 10 степени, а у петак топлије, температура од 10 до 15“, најавио је он.

Зима само на планинама?

„Током наредног викенда у централном Медитерану очекује се формирање циклона. Овај циклон донеће Србији наоблачење, кишу и снег, а планинама само снег. У зависности од близине центра циклона нашем подручју, зависиће и количина падавина. Температуре би биле у складу са календаром и кретале би се током дана од 4 до 10 степени, у Београду до 6“, написао је Ђурић и додао:
„Иако нас наредних дана очекује захлађење са падавинама, правих зимских услова неће бити, осим на планинама. Након натпросечно топлог досадашњег дела фебруара, када су температуре биле и за 5 до 10 степени више од просека, наредних дана температуре у паду, али ће и до краја фебруара оне остати углавном мало изнад или око просечних вредности за ово доба године“, закључио је он.
Црква Свете Петке на Калемегдану - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
ДРУШТВО
Неповољна прогноза за Балкан: Oлује и мраз до маја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала