- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Посланик руске Думе: Москва консолидује руски свет

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Руске Федерације
Зграда Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Председник комитета за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки сматра да Русија, признавајући Луганску и Доњецку народну републику, испуњава задатак обједињења руског света.

„Русија не оставља свој народ. И, наравно, сада, када се формира нова светска архитектура XXI века, важно је да се побринемо за своје сународнике, важно је да се бавимо питањима консолидације руског света“, рекао је Слуцки у Државној думи.

Према његовим речима, Русији заједно са ДНР и ЛНР предстоји да се бави економским опоравком и социјалном сфером, да пружи подршку руским школама и руском језику. Слуцки је подсетио да је тему консолидације руског света неколико пута покретао председник Русије Владимир Путин и за сада тај „цивилизацијски задатак“ није решен.
Јуче је руски лидер потписао два указа којима се признају Луганска и Доњецка народна република. Он је наложио извршним властима да што пре ратификују те документе. Путин је изразио уверење да ће народ Руске Федерације подржати одлуку о признању ЛНР и ДНР.
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
РУСИЈА
Москва: Питање граница ЛНР и ДНР ће се тек решавати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала