- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кустурица: Без рата Америка не постоји

© Sputnik / СкриншотЕмир Кустурица
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
Надам да ће одлука Русије да призна независност Доњецке Народне Републике (ДНР) и Луганске Народне Републике (ЛНР) помоћи да се успостави мир у том региону, рекао је режисер Емир Кустурица у интервјуу листу „Известија“.
Према његовим речима, немешање Русије у догађаје у Донбасу би могло да доведе до опасних последица. Како је навео, да Москва није признала ДНР и ЛНР могло им се догодити оно што се десило у Хрватској.
Он је оптужио Сједињене Америчке Државе да финансирају политичке преврате, од којих се један, по његовом мишљењу десио у Украјини. Додао је да војна индустрија и њен огроман утицај на економију и политику САД, присиљавају Вашингтон да распламсава један рат за другим.
„Они су нас бомбардовали. Без ратова они немају индустрију, немају прогрес. Русија није бомбардовала Кијев, никога није бомбардовала. Русија је ратовала два пута са Немцима. А Англосаксонци су зарађивали на тим ратовима. За Америку је рат као вода за жедног човека. Без рата они не постоје“, подвукао је режисер.
Подсетимо, Емир Кустурица је прихватио предлог да постане главни режисер Централног позоришта руске армије.
Руски председник Владимир Путин је 21. фебруара потписао указ о признању самопроглашених Луганске и Доњецке Народне Републике. Истовремено, Путин је са лидерима ЛНР и ДНР потписао и споразуме о сарадњи.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
РУСИЈА
Ердоган ће разговарати са Путином: Турска се не слаже са ставом Русије о Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала