- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија поседује оружје коме нема равног у свету

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
На борбеном дежурству руских Оружаних снага налази се оружје којем нема равног у свету, рекао је председник Русије Владимир Путин у честитки поводом Дана заштитника отаџбине.

„Осигуравање одбрамбене способности наше земље остаје најважнији државни задатак, а Оружане снаге служе као поуздана гаранција националне безбедности, мирног и спокојног живота наших грађана, стабилног и прогресивног развоја Русије“, поручио је Путин.

Он је истакао да је последњих година у земљи много урађено поводом квалитетне модернизације Оружаних снага које су постале мобилније и стекле су ново борбено искуство.

„На борбено дежурство је стављено оружје коме нема равног у свету. Наставићемо да развијамо перспективне системе наоружања, укључујући хиперсонично и оружје које се заснива на новим физичким принципима, да проширујемо употребу напредних дигиталних технологија и елемената вештачке интелигенције. Такви системи су заиста оружје будућности које значајно повећава борбени потенцијал наших Оружаних снага“, рекао је руски лидер.

Он је истакао да и даље огроман значај за Оружане снаге имају обука кадрова и лични квалитети војника.
Руски лидер је додао да позиви Русије да се изгради систем једнаке и недељиве безбедности, који би поуздано штитио све земље, остају без одговора. Међутим, како је рекао, Русија увек остаје отворена за директан и правичан дијалог, за тражење дипломатских решења за најкомпликованије проблеме. Путин је нагласио да су интереси Русије, безбедност њених грађана на првом месту.
Ваздушни део Параде победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
РУСИЈА
Русија прославља Дан заштитника отаџбине: Путин подсетио на опасности које крију данашњи изазови
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала