- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велика акција полиције у Немачкој: Објављен снимак хапшења држављана БиХ због крађе возила

© AP Photo / Michael ProbstНемачки полицајци
Немачки полицајци - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
У великој полицијској акцији, у Немачкој ухапшене су три особе осумњичене за крађу возила вредних 1,5 милиона евра. Европол је саопштио да је овом акцијом расформирана банда крадљиваца аутомобила коју су чинили држављани Босне и Херцеговине.
Како се наводи, у питању је била заједничка акција немачког полицијског инспектората, немачке полиције у Дортмунду, аустријске канцеларије криминалистичке полиције и Министарства унутрашњих послова БиХ Кантона Сарајево, а под координацијом Европола.
У Дортмунду су претражена четири објекта, а као резултат тога троје осумњичених ухапшено је у Дортмунду и околини тог града.
Држављани БиХ, који су чинили ову криминалну организацију, илегално су боравили у Немачкој и вршили кривична дела у савезним државама Доња Саксонија, Северна Рајна-Вестфалија и Хесен.
Они се сумњиче да су ноћу улазили у стамбене објекте како би крали кључеве скупоцених возила којим би се потом одвезли.
Истрага је спроведена у оквиру Европске Мултидисциплинарне платформе против криминалних претњи (ЕМПАЦТ), а уз подршку пројекта Сузбијања озбиљног криминала на Западном Балкану ИПА 2019, који финансира ЕУ, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала