- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Провокација је успела – српски суперхерој израста у Терминатора

© Tanjug / Fabio FerrariДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Душан Влаховић је новим умећем још једном оставио без даха фудбалски свет. Свега 32 секунде биле су му потребне да дође до гола у дебитантском наступу за Јувентус у Лиги шампиона, а учинио је то слабијом десном ногом. Истом оном, коју је на почетку његовог мандата у црно-белом дресу оспорио тренер Масимилијано Алегри.
Српски репрезентативац постигао је гол у првом наступу за Јувентус против Вероне (2:0) и то само 13 минута након што је почео сусрет.
За разлику од читаве италијанске јавности која је била опчињена голгетерским способностима Душана Влаховића, тренер Јувентуса Масимилијано Алегри решио је да „спусти лопту“ на земљу и уз дозу похвала, успео је да пронађе и ману Србину.
Акценат је био на Влаховићевој десној нози...
„Постоје ствари које Влаховић мора да поправи у својој игри. Душан је имао неколико лоших додира. то мора да поправи како би био убитaчнији у кретњама са лоптом. Мора да поправи начин на који се ослобађа одбрамбених фудбалера, али и да више користи десну ногу“, рекао је Алегри после тријумфа над Вероном.
Само четири дана касније уследио је дуел Јувентуса и Сасуола (2:1) у Купу Италије и Влаховић је десном ногом, додуше уз помоћ дефанзивца противничког тима, успео да смести лопту у мрежу.
Био је то наговештај онога што ће се догодити на стадиону Де ла Керамика, као реплика на провокацију коју је упутио тренер Јувентуса.
После 32 секунде фудбала затресла се мрежа „жуте подморнице“ у Шпанији, а егзекутор је био Влаховић и то, слабијом десном ногом. Србин се маестрално представио Лиги шампиона – најјачем клупском такмичењу на планети.
На друштвеним мрежама кружи фантастичан погодак који је постигао Влаховић, нижу се комплименти на његово фудбалско умеће и невероватан таленат који поседује, а једна од оригиналнијих фотомонтажа је она где српског егзекутора пореде са Арнолдом Шварценегером у блокбастеру Терминатор.
Влаховић је голом у дебију Лиге шампиона после 32 секунде оборио рекорд стар 27 година који је био у власништву Андреса Мелера из Дортмунда који је после 37 секунди на дебију успео да затресе мрежу.
Такође, Душан Влаховић је други најмлађи фудбалер који је успео да постигне гол на дебију за Јувентус. Седмица „старе даме“ постигла је погодак са 22 године и 25 дана, док је рекордер легендарни Алесандро дел Пјеро имао 20 година и 308 дана.
Влахвић је постао трећи фудбалер клуба из Торина који је дебитовао голом у Лиги шампиона, пре њега то је пошло за ногом Дел Пјеру и Давиду Трезегеу.
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Србин прича искључиво на терену: „Људи стварају контроверзе, већ сам све заборавио“
Душан Влаховић – гол на дебију у Лиги шампиона - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СПОРТ
Влаховићев деби из снова недовољан за победу Јувентуса /видео/
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СПОРТ
Душан силни! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала