- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Запад има план да иза леђа удари на Русију – Минск спремио одговор

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је Запад направио план како да из Пољске и Литваније удари иза леђа на Русију након почетка сукоба са Украјином, истакавши да је Минск разрадио одговор на то.
Према речима белоруског лидера, већ је добио „прве информације о томе да се у Пољској, Литванији формирају групације да, када почне сукоб са Украјином, нападну, прођу кроз Белорусију ваздушним и копненим путем и ударе иза леђа на руску групу“.

„Тада сам их упозорио – ми нећемо бити издајници и нећемо вам дозволити да пуцате у леђа руског народа“, рекао је белоруски лидер.

„Украјина је желела сукоб“

Лукашенко је изјавио да је Украјина желела сукоб са Русијом, да ништа није урадила да га спречи, него да је стално погоршавала ситуацију.

„Све те чињенице које су скривене од медије говоре о томе да су они (Украјина) вероватно хтели тај сукоб. Ништа нису урадили како би га спречили. Стално су погоршавали и погоршавали. Чак и након признања независности тих република (ДНР и ЛНР)“, оценио је Лукашенко.

Такође је саопштио да је Украјина раније појачала заштиту границе са Белорусијом, али да уочи специјалне операције Русије није било граничара на украјинској страни, истакавши да су се „разбежали“.
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Не сме се допустити крвопролиће, може се спречити свеобухватни рат у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала