- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Црној Гори ухапшени Американци са листе бегунаца ФБИ

© Depositphotos.com / AndreyPopovЧекић и лисице на столу судије
Чекић и лисице на столу судије - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Пратите нас
Држављани Сједињених Америчких Држава 43-годишњи Ричард Ајвазјан, његова три године млађа супруга Маријета Терабелијан и његова снаја 42-годишња Тамара Дађан ухапшени су у две одвојене акције изведене 22. и 23. фебруара на подручју Будве и Тивта.
Како је саопштено из Управе полиције, њихово хапшење изведено је захваљујући квалитетној и ефикасној међународној сарадњи са ФБИ.
Трио који се налазио на листи тражених лица ФБИ, а за којим је потерницу расписао НЦБ Интерпол Вашингтон, тражен је због злочиначког удруживања с циљем извршења банкарске преваре и проневере, 11 проневера, осам банкарских превара, крађе идентитета и злочиначког удруживање са циљем прања новца, преносе Новости.
„Верује се да су од марта до октобра 2020. године планирали да преваре Управу за мала предузећа, америчку владину агенцију и финансијске институције, преко средстава која су била намењена за физичка лица и компаније погођене пандемијом ковида 19. Они су користећи лажне и украдене идентитете подносили лажне пријаве за кредит Управи за мала предузећа и финансијским институцијама и том приликом су оштетили буџет Сједињених Америчких Држава, а себи прибавили имовинску корист од преко 16 милиона долара“, саопштено је из Управе полиције.
Додаје се да је приликом хапшења код њих пронађено више фалсификованих пасоша са другим идентитетима које су користили приликом скривања.
„Они ће бити приведени Судији за истрагу Вишег суда у Подгорици на даљу надлежност, а следи даља комуникација правосудних органа Сједињених Америчких Држава и Црне Горе“, додаје се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала